Mogelijkheden voor jou

Het BMW Nationaal Jeugdzeilplan ondersteunt gemotiveerde en getalenteerde, maar onvoldoende gefortuneerde wedstrijdzeilers. Dat doen we door materiaal beschikbaar te stellen aan ambitieuze zeilers en door trainingen te organiseren op verschillende plaatsen in Nederland.

Heb je ambitie? Dan wil je natuurlijk in een kwalitatief goede competitie de strijd aan gaan met andere wedstrijdzeilers. Via het BMW Nationaal Jeugdzeilplan is dat mogelijk. Wij beschikken over 28 state-of-the-art wedstrijd Ynglings. Jij kunt met één van deze boten een aantal seizoenen nationale en internationale wedstrijden varen. Samen met je team. Belangrijk: wat ons betreft staat plezier voorop en is ontspanning op de wal een vereiste.

 

Hoe

Ben je gemotiveerd en lijkt het je leuk om in een sterke competitie samen met je team de strijd aan te gaan? Laat dit aan ons weten. Dat kan door contact op te nemen met Jasper Plantinga(secretaris BMW Nationaal Jeugdzeilplan) via deze website of middels het sturen van een email naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Graag je naam, adres, geboortedatum, telefoonnummer en zeilvereniging vermelden en indien voor handen ook graag de zeil cv’s van alle drie de teamleden. Bellen kan natuurlijk ook, dit kan naar het telefoonnummer 0628975220. Ook indien je geen (compleet) team hebt maar wel geïnteresseerd bent in de mogelijkheden van BMW Nationaal Jeugdzeilplan kun je contact opnemen met ons! Wij kunnen je helpen bij het vinden van een team.

 

Misschien wil je eerst iets meer lezen over de teams die in een Yngling van het BMW Nationaal Jeugdzeilplan varen of over de trainingsmogelijkheden. Ga gerust je gang.


Spelregels

Er zijn veel mogelijkheden. Natuurlijk zijn er ook een aantal voorwaarden. De belangrijkste voor jou, ons of misschien je ouders lichten we onderstaand graag kort toe.

 

• Ambitieuze en gemotiveerde zeilers hebben een doel. Over een paar jaar wil jij met je team een bepaalde prestatie neerzetten. Wij gaan samen met jou kijken hoe we dit kunnen bereiken en kijken daarbij minimaal 3 jaar vooruit;

• Plezier en ontspanning op de wal staan voorop. Op het water wordt strijd geleverd. Daarna maken we er een feestje van. We zijn immers geen professionals en zeilen voor onze hobby;

• Er is in ieder geval één ding belangrijker dan wedstrijdzeilen: studeren en je school afmaken. Of je het nu leuk vindt of niet… Wij houden dit in de gaten.

• Wij hebben state-of-the-art materiaal dat perfect moet blijven. Dat is logisch.
Vanaf EUR 900,- (incl. BTW) varen jij en je team in een top boot van het
BMW Nationaal Jeugdzeilplan.

 

Praktische zaken
Een aantal praktische zaken op een rijtje:

 

• Het leasen van een boot voor een periode van drie jaren is slechts EUR 900,- per jaar. De boot wordt geleased inclusief een wegtrailer, dektent, verzekering, de verplichte equipment en de benodigde meetbrieven en is volledig vaarklaar.

• Het huren van de boot is exclusief zeilen. Er is echter, naast een aantal goede zeilmakers, ook een goede tweedehands markt voor Yngling zeilen.

• De toegestane maximum massa is bij de meeste trailers 1300 kg. Dit betekent dat, afhankelijk van het ledig gewicht en het laadvermogen van de auto, er in veel gevallen zonder aanvulling op het B rijbewijs met de boot kan worden gereden.

• Conform de regels voor wedstrijdzeilen dient de stuurman te beschikken over een geldige startlicentie en dienen de bemanningsleden te beschikken over een bemanningslicentie